Sypaný tvarohový koláč
Prý švédská specialita, ale českým milovníkům sladkého bude taky chutnat.
Suroviny:
3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
1 kypřicí prášek
na náplň: 3-4 měkké tvarohy
necelý půl litr mléka
3 vejce
1 hrnek cukru
1 lžíce pudinkového prášku
rozinky
citronová kůra
125 g másla
tuk na plech
Postup:
- Tukem silně vymažeme hluboký pekáč.
- V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr.
- V další míse smícháme tvarohy, vejce, mléko, cukr, pudinkový prášek, rozinky a citronovou kůru.
- Do vymazaného pekáče rovnoměrně nasypeme 2-3 hrnky suché směsi, na ni rovnoměrně rozdělíme tvarohovou náplň a znovu rovnoměrně pokryjeme dvěma hrnky suché směsi.
- Povrch poklademe plátky másla a ve středně předehřáté troubě pečeme 40-45 minut. Krájíme až zcela vychladlé.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.