Švestková omáčka s uzeným

Lehce nasládlá omáčka výborně ladí s uzeným masem, a pokud maso není, chutná i samotná s bramborovými špalíčky nebo knedlíky.

Ingredience
  • 20 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 5 lžic švestkových povidel
  • hrst rozinek a hrubě sekaných mandlí
  • skořice
  • citronová kůra
  • sůl
  • případně 1 lžíce rumu

Postup:

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme povidla a zalijeme vodou nebo vývarem. Pokud dáváme vodu, pak přisolíme.
  2. Přidáme rozinky, sekané mandle, citronovou kůru, trochu skořice a provaříme. Před podáváním můžeme ještě vmíchat lžíci rumu.
  3. Podáváme s plátkem uzeného masa nebo jen tak s bramborovými špalíčky nebo knedlíky.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.