Štrůdl
Nevíte, co s padanými jablky?
Suroviny: 40 dkg hladké mouky, 1 vajíčko, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce octa, 1 hera a 5 dkg cukru, jablka, strouhanka, rozinky, ořechy.
Pracovní postup: Vše zpracujeme, vyválíme 2 placky, jemně posypeme strouhankou a pak strouhanými jablky, poprášíme skořicí, přidáme rozinky nebo ořechy, zavineme, konce stlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU LUDMILA KOŠNÁROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka