Šťovíková polévka

Nad šťovíkem se nemusíme ošklíbat...

Suroviny a pracovní postup: V hrnci rozpálíme lžíci oleje, osmahneme na něm jednu malou nakrájenou cibuli, přidáme hrstku opraného a nasekaného šťovíku a chvíli dusíme. Pak přidáme dvě lžíce horkou vodou propláchnuté rýže, zalijeme půllitrem vody, osolíme nebo využijeme bujonovou kostku, opepříme a asi 20 minut vaříme. Pak zalijeme 100 g bílého jogurtu, ve kterém jsme předem rozkvedlali žloutek a utřený česnek - už nevaříme. Na talíři můžeme přidat zelenou petrželku a osmažené kostičky housky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.