Šťovíková polévka
Nad šťovíkem se nemusíme ošklíbat...
Suroviny a pracovní postup: V hrnci rozpálíme lžíci oleje, osmahneme na něm jednu malou nakrájenou cibuli, přidáme hrstku opraného a nasekaného šťovíku a chvíli dusíme. Pak přidáme dvě lžíce horkou vodou propláchnuté rýže, zalijeme půllitrem vody, osolíme nebo využijeme bujonovou kostku, opepříme a asi 20 minut vaříme. Pak zalijeme 100 g bílého jogurtu, ve kterém jsme předem rozkvedlali žloutek a utřený česnek - už nevaříme. Na talíři můžeme přidat zelenou petrželku a osmažené kostičky housky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.