Srnčí minutkový guláš

Je-li čas honů...

Suroviny: Půl kg srnčí kýty, 60 g žampionů, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vývaru z kostky, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl. Postup: Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na hranolky, zakápneme lžicí oleje a necháme v chladničce ě dny křehnout. Pak maso osolíme, okořeníme a zprudka osmahneme na oleji a másle, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme, vmícháme protlak, smažíme 1 minutu, zalijeme vývarem, povaříme minutu a podáváme s opečenými bramborami.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MARIE POKORNÁ!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.