Srnčí minutkový guláš
Je-li čas honů...
Suroviny: Půl kg srnčí kýty, 60 g žampionů, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vývaru z kostky, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl. Postup: Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na hranolky, zakápneme lžicí oleje a necháme v chladničce ě dny křehnout. Pak maso osolíme, okořeníme a zprudka osmahneme na oleji a másle, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme, vmícháme protlak, smažíme 1 minutu, zalijeme vývarem, povaříme minutu a podáváme s opečenými bramborami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MARIE POKORNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.