Šlehačkové cukroví od Jany
Na Mikuláše by se s cukrovím už vážně mělo začít...
Suroviny: 30 dkg hladké mouky, 1 tekutá šlehačka 250 ml, 1 tuk Omega a cukr moučka s vanilkovým cukrem na obalování.
Pracovní postup: Ztuhlý tuk nahrubo nastrouháme, přidáme mouku a šlehačku a vypracujeme těsto. Vyválíme asi na půl cm, vykrájíme tvary malými formičkami, upečeme a ještě horké obalíme v moučce cukru.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.