Slaný koláč s tofu a sýrem mimolette

Mimolette je francouzský sýr s jemnou chutí a oranžovou barvou. Tu mu dodávají semena rostliny oreláníku barvířského. Používá se i pro zabarvení čedaru.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta (250 g)
  • 1 balíček marinovaného tofu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 100-150 g sýra mimolette
  • 3-4 rajčata

Postup:

  1. Těsto rozválíme nebo jen rozbalíme, pokud už je na pečicím papíře.
  2. Těsto potřeme pestem a poklademe plátky tofu, navrch dáme plátky sýra a úplně nahoru na plátky nakrájená rajčata.
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, listové těsto to tak má rádo.
  4. Pečeme, až okraje lehce zrůžoví.

Související