Slaný koláč s tofu a sýrem mimolette
Mimolette je francouzský sýr s jemnou chutí a oranžovou barvou. Tu mu dodávají semena rostliny oreláníku barvířského. Používá se i pro zabarvení čedaru.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (250 g)
- 1 balíček marinovaného tofu
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 100-150 g sýra mimolette
- 3-4 rajčata
Postup:
- Těsto rozválíme nebo jen rozbalíme, pokud už je na pečicím papíře.
- Těsto potřeme pestem a poklademe plátky tofu, navrch dáme plátky sýra a úplně nahoru na plátky nakrájená rajčata.
- Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, listové těsto to tak má rádo.
- Pečeme, až okraje lehce zrůžoví.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka