Škvarková pomazánka

Vyškvařili jste si domácí sádlo? Škvarky můžete dál využít.

Suroviny:

250 g škvarků

1-2 sterilované okurky

2 lžíce plnotučné hořčice

1 cibule

sůl

případně 2 natvrdo vařená vejce

Postup:

  1. Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nastrouhané okurky a drobně nakrájenou cibuli.
  2. Ochutíme hořčicí, osolíme. A kdo chce pomazánku ještě vydatnější, přidá i usekaná vařená vejce.
  3. Podáváme s dobrým chlebem. Můžeme ještě zdobit pažitkou nebo naťovou cibulkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.