Škvarková pomazánka

Vyškvařili jste si domácí sádlo? Škvarky můžete dál využít.

Suroviny:

250 g škvarků

1-2 sterilované okurky

2 lžíce plnotučné hořčice

1 cibule

sůl

případně 2 natvrdo vařená vejce

Postup:

  1. Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nastrouhané okurky a drobně nakrájenou cibuli.
  2. Ochutíme hořčicí, osolíme. A kdo chce pomazánku ještě vydatnější, přidá i usekaná vařená vejce.
  3. Podáváme s dobrým chlebem. Můžeme ještě zdobit pažitkou nebo naťovou cibulkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.