Skořicový chleba

Suroviny: 1 vejce, 1,5 dc mléka, 2 čajové lžičky skořice, 4 plátky trustového chleba, 30g másla a 2 čajové lžičky třtinového cukru.

Postup: V misce smícháme vejce, mléko a skořici a do této směsi namočíme chleby. Položíme je na sebe na talíř aby pěkně pro prosákly. Na pánvi si rozpustíme máslo a chleba osmažíme z obou stran. Podáváme posypané třtinovým cukrem.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.