Ski areál na Bouřňáku má co nabídnout lyžařům, běžkařům i skialpinistům

7. únor 2017

Se seriálem Křížem krajem jsme se tentokrát vypravili na Teplicko, do Sport Centra Bouřňák. Se svojí nadmořskou výškou 869 m n.m. patří Bouřňák mezi nejvyšší vrcholy východního Krušnohoří. Zdejší lyžařské středisko nabízí milovníkům zimních sportů celkem šest sjezdovek, ze kterých si vyberou jak začínající, tak zkušení lyžaři.

Za tři hodiny lyžování zaplatíte ve Sport centru Bouřňák 270 korun, šestihodinová jízdenka na vleky vás přijde na 440. Slevy mají děti do 16 let a senioři.

Občerstvení najdete v hlavní budově, které tu říkají Karlštejn, v místním skibaru se můžete i zahřát, k dispozici je klasický kiosek a hned u parkoviště jsou i tři restaurace. Pokud byste tu chtěli strávit třeba jarní prázdniny, najdete v blízkém okolí několik penzionů i levnější turistickou ubytovnu.

Další možnost kde přespat je v nedalekém Novém Městě, přes které vede i magistrála Krušnohorské bílé stopy pro běžkaře. V areálu najdete samozřejmě dobře zásobenou půjčovnu kde je vše, co budete k lyžování nebo jízdě na snowboardu potřebovat.

Lyžovat vás na Bouřňáku naučí v lyžařské škole Snow. I když má škola 25 lektorů, určitě se objednejte předem. Na individuální hodinovou výuku lyžování si připravte 350 korun. Levnější jsou pak další hodiny a ušetřit se dá i tak, že přihlásíte víc dětí. Lyžařská škola nabízí i intenzivní kurz, který probíhá čtyři víkendy po sobě.

Nedávné problémy s majiteli pozemků, na kterých části sjezdovek leží, jsou už minulostí. Koncem minulého roku podepsali provozovatelé novou smlouvu na 40 let.

autor: Milan Král
Spustit audio