Skalní četa národního parku České Švýcarsko zkontroluje cesty do soutěsek ve Hřensku až na jaře

23. říjen 2022

Gabrielina stezka a soutěsky ve Hřensku na Děčínsku zůstanou až do jara uzavřené. Areál Pravčické brány a přístupová cesta budou v listopadu otevřené pouze o víkendech.

Správě národního parku České Švýcarsko se po ničivém požáru, který se v okolí Hřenska rozhořel letos v červenci, zatím nepodařilo Gabrielinu stezku ani cestu do soutěsek zpřístupnit.

Kdy je skalní četa společně s Českou geologickou službou zkontroluje, upřesnil mluvčí parku Tomáš Salov: „Bude se čekat do předjaří, abychom viděli, co popadá spontánně, a před sezonou se pak bude intenzivně pracovat na zprovoznění cest.“

Pokračovat bude těžba dřeva kolem cesty na Pravčickou bránu

Sokolí hnízdo na Pravčické bráně tak bude od listopadu ve všedních dnech nepřístupné. Provozovatel objektu se chystá zrekonstruovat terasu Sokolího hnízda a pokračovat v opravách vodovodního řadu, který poškodil požár v národním parku.

Správa parku prací využije a ve všední dny cestu od Tří pramenů zcela uzavře. „V listopadu se budou provádět opravy v areálu Sokolího hnízda, a proto toho využijeme, abychom pokračovali v bezpečnostních těžbách kolem už zprovozněné cesty na Pravčickou bránu,“ říká mluvčí parku Tomáš Salov.

Spustit audio

Související