Šílený zapečený květák
Suroviny: 1 květák, 1 sýr hermelín, 100g sýr Gouda, 1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě, 5 čerstvých rajčat, půl kelímku smetany ke šlehání, 4 vejce, půl hrnku mléka, hrst strouhaného parmazánu, sůl, pepř, paprika a zázvor.
Postup: Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme. Pak ho rozložíme na dno zapékací mísy, osolíme, opepříme. Na něj naskládáme kolečka rajčat a opět osolíme, opepříme. Vše zalijeme směsí z vajec, smetany, mléka, parmezánu, soli a pepře. Potom vše okořeníme zázvorem a mletou paprikou, posypeme tuňákem a kostičkami Goudy. Dáme zapéct na 180 stupňů. Těsně před dopečením ještě přidáme plátky hermelínu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.