Saláty. Jak na ně?
Zahrady i trhy hýří ovocem i zeleninou a salát bychom nejen mohli, ale dokonce i měli mít na stole třeba dvakrát denně. Jsou saláty, kde jsou suroviny dané - například šopský nebo waldorf a pak jsou saláty stvořené z toho, co máme po ruce.
Slávku Brádlovou zajímalo, jestli je pak dobré držet jednu převládající chuť nebo naopak udělat salát co nejpestřejší? Odpovídá vedoucí učitel odborných předmětů z mosteckého hotelové školy Bukaschool Roman Sejval: „Salát by měl mít jasnou, čistou chuť. Jsem spíš pro střídmost a jednoduchost... Když ty míchané, řídit se osvědčenými recepty, protože si myslím, že všechny dobrý věci už byly vymyšleny. Jako koření bych používal spíš čerstvé bylinky – petrželku, pažitku, doladit to česnekem nebo červenou cibulkou...“
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.