Saláty. Jak na ně?

24. září 2012

Zahrady i trhy hýří ovocem i zeleninou a salát bychom nejen mohli, ale dokonce i měli mít na stole třeba dvakrát denně. Jsou saláty, kde jsou suroviny dané - například šopský nebo waldorf a pak jsou saláty stvořené z toho, co máme po ruce.

Slávku Brádlovou zajímalo, jestli je pak dobré držet jednu převládající chuť nebo naopak udělat salát co nejpestřejší? Odpovídá vedoucí učitel odborných předmětů z mosteckého hotelové školy Bukaschool Roman Sejval: „Salát by měl mít jasnou, čistou chuť. Jsem spíš pro střídmost a jednoduchost... Když ty míchané, řídit se osvědčenými recepty, protože si myslím, že všechny dobrý věci už byly vymyšleny. Jako koření bych používal spíš čerstvé bylinky – petrželku, pažitku, doladit to česnekem nebo červenou cibulkou...“

Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.