Salát z kysaného zelí s uzeným masem
„Kyselý zelí – toť zdraví celý...“ Je pravda, že kysané zelí obsahuje spoustu pro naše tělo užitečných látek. A co víc – na rozdíl od jiných zdravých věcí opravdu chutná!
Suroviny:
500 g kysaného zelí (domácí je domácí)
1-2 jablka
1 lžíce dobrého oleje
mletý pepř nebo strouhaný křen
uzené maso
Postup:
1. Zelí necháme okapat a překrájíme na kratší kousky.
2. Jablka vykrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3. Smícháme zelí s jablky, zakápneme olejem a dochutíme pepřem nebo strouhaným křenem. Necháme krátce proležet.
4. Na talířek dáme kopeček salátu a přidáme jeden dva plátky dobrého uzeného masa. Pečivo podle vlastní chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.