Salát z kysaného zelí s uzeným masem

„Kyselý zelí – toť zdraví celý...“ Je pravda, že kysané zelí obsahuje spoustu pro naše tělo užitečných látek. A co víc – na rozdíl od jiných zdravých věcí opravdu chutná!

Suroviny:
500 g kysaného zelí (domácí je domácí)
1-2 jablka
1 lžíce dobrého oleje
mletý pepř nebo strouhaný křen
uzené maso

Postup:

1. Zelí necháme okapat a překrájíme na kratší kousky.

2. Jablka vykrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

3. Smícháme zelí s jablky, zakápneme olejem a dochutíme pepřem nebo strouhaným křenem. Necháme krátce proležet.

4. Na talířek dáme kopeček salátu a přidáme jeden dva plátky dobrého uzeného masa. Pečivo podle vlastní chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.