Rybí filé po americku
Suroviny: 400g rybího filé, žampiony, máslo, tvrdý sýr, sůl, pepř, kmín a rýže.
Postup: Žampiony očistíme, rozdělíme na hlavičky a nožičky. Oboje nakrájíme na větší kousky. Zvlášť hlavičky a zvlášť nožičky. Jednotlivé porce filé nasolíme, poklademe nakrájenými hlavičkami žampionů, opepříme, dáme kousek másla a posypeme nastrouhaným sýrem. Každou porci zabalíme do alobalu, dáme na plech nebo do zapékací misky, podlijeme vodou a pečeme 20 - 25 min. při 220°C. Zbylé žampiony osolíme, posypeme kmínem a osmažíme na másle. Podáváme s rýží a žampiony.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.