Rumunské papanasi

Suroviny: 1 vanička tvarohu, 120 g hladké mouky, 2 menší lžíce másla, 2 vejce, lžíce cukru, 1 citron, kysaná smetana na ozdobu, tuk na smažení.

Postup: Hladký tvaroh promícháme s cukrem, máslem a vejci, přistrouhneme citrónovou kůru a s prosetou moukou zpracujeme těsto. Vyválíme na stéblo silně, vykrájíme skleničkou kolečka a v rozehřátém tuku smažíme do růžova, na talířku pak přelijeme kysanou smetanou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.