Roštěnky Esterházy

Tip na nedělní oběd...

Suroviny a postup:4 roštěnky po okraji nařízneme, aby se nekroutily, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme po obou stranách na 2 lžících sádla a 1 lžíci másla. Pak maso přendáme do zapékací mísy, posypeme kolečky mrkve a petržele a sekanou cibulí, zalijeme to tukem z opékání masa, přidáme trochu vývaru, zakryjeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme 2 dl kysané smetany s trochou hladké mouky. S rýží.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.