Řízky s pórkem
Dejte jim šanci, je to takový voňavý balkánský pozdrav.
Suroviny:
4 vepřové řízky
1 pórek
1 menší cibule
šálek kysané smetany, raději tučnější
2-3 stroužky česneku
majoránka
dobromysl
nebo čubrica – bulharské bylinkové koření (základem je saturejka a pískavice)
pepř
sůl
olej
Postup:
1. Nakrájíme pórek na kolečka, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky.
2. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a pórek, pak přidáme česnek a koření, osolíme a přidáme kysanou smetanu.
3. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na jiné pánvi na troše oleje opečeme z obou stran.
4. Opečené řízky položíme na připravený základ z pórku, mírně podlijeme a přiklopené v troubě dusíme do měkka. V závěru chvíli dopékáme bez zakrytí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka