Rebarborový džem
I rebarbora může sládnout na jazyku...
Suroviny: 1 kg rebarbory, 1 kg cukru, 1 a půl pektogelu, 4 banány a 2 kiwi.
Pracovní postup: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na centimetrové kousky, zasypeme polovinou cukru a necháme nejlépe přes noc stát. Pak vaříme prudce asi 5 minut, nato přidáme banány a kiwi, dosypeme druhou půlku cukru, který jsme smíchali s pektogelem a vaříme znovu 5 minut. Před koncem varu můžeme přidat na špičku nože petolu. Plníme do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Je výborný na vdolcích nebo palačinkách.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU OLDŘIŠKA VAICOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.