Rajská polévka s mozzarellou

Suroviny: 1 červená cibule, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 Mozzarella, ½ konzervy rajského protlaku, olej. Na dochucení: třtinový cukr, sůl, mletý černý pepř, bazalka.

Postup: Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Hodíme ji na hodně rozpálený olej, může být i olivový. Hned po osmažení dozlatova ji zalijeme najemno nakrájenými loupanými rajčaty z plechovky. Osolíme, opepříme a přidáme, nejlépe čerstvou, bazalku nasekanou najemno. Povaříme 10-15 minut tak, aby rajčata byla uvařená a přitom pořád v kouscích. Přidáme protlak, cukr a dokořeníme podle chuti. Pravou rajskou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou nebo osmaženou houskou. Můžeme použít i obě varianty najednou. S mozzarellou podáváme polévku horkou. Sýr tak uvolní šťávu, což chutná výborně.

autor: Petr Novotný