Pusztapörkölt

Co máte radši? Guláš, perkelt, paprikáš nebo tokáň? Základní rozdíl: guláš je spíše polévka, má hodně řidší šťávy, perkelt je hustší a šťávy má méně, paprikáš se vaří s přídavkem smetany a tokáň je specialitka z masa nakrájeného na hranolky a s pikantní omáčkou...

Suroviny a pracovní postup: Nakrájenou cibuli osmahneme na dvou lžicích rozpáleného sádla, přidáme utřený stroužek (nebo 2) česneku, trochu kmínu a meltou papriku. Maličko podlijeme vývarem a vydusíme zpátky na tuk. Pak přidáme asi půl kg hovězího zadního masa, nakrájeného na kostky, osolíme a za průběžného podlévání vývarem dusíme. Když maso začíná měknout, přihodíme 1 až 2 nakrájené papriky, 1 až 2 nakrájená rajčata, feferonku (raději vcelku) a na každého strávníka tak 2 střední brambory. Ještě podusíme, nakonec trochu dolijeme vývarem a necháme přejít var.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!