Punč z vaječného koňaku a pomerančů

Suroviny: 500ml vaječného koňaku, několik pomerančů (abychom z nich vymačkali alespoň 2dc šťávy), hřebíčky, vanilkový lusk.

Postup: 2 dc vody s hřebíčkem a obsahem vanilkové lusku chvilku povaříme. Potom přilijeme šťávu z pomerančů. Do sklenic vlijeme koňak a zalijeme ho punčem. Můžeme promíchat, ale nemusíme. Ozdobíme plátkem pomeranče nebo čerstvou mátou.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.