Přijďte oslavit Den Českého rozhlasu - už tuto sobotu!

19. květen 2011

Nahlédnout do zákulisí rozhlasového vysílání můžete už v sobotu 21. května od třinácti hodin. Český rozhlas Sever totiž pořádá Den otevřených dveří. Můžete si projít naše ústecké sídlo a strávit příjemné odpoledne v naší zahradě.

Každý, kdo přijde, si může prohlédnout naší stanici - uvidí studia, prozradíme, jak "se dělá" vysílání, zpravodajství, jak vznikají naše pořady.

Lidé si budou moci prohlédnout také budovu Českého rozhlasu Sever. Jedná se o vilu z počátku 20. století, postavenou pro místního továrníka Carla Georga Wolfruma a která je památkově chráněná.

K poslechu budou hrát skupiny Disney Band, Gaga voice, Blue Eye a skupina Fešáci. Pro děti je připravená jízda na ponících, lezecká stěna a také pohádky v podání Činoherního studia. Uvnitř na vás čeká výstava "Města, obce, osady a lidé severního Polabí".

Návštěvníci rozhlasu mohou také na místě rozhodnout o třech nejlepších ze soutěže "Vyfoťte lanovku". V rámci ní si můžete prohlédnout výstavu soutěžních fotografií našich posluchačů a pro tu, která se vám bude líbit nejvíc, také hlasovat. Hlasování skončí kolem 15. hodiny - moderátor Tomáš Kučera pak na pódiu v 15:45 vyhlásí tři jména autorů, kteří dostali nejvíce hlasů. Výhrou je fotoaparát. Dalších nejhezčích 17 fotografií získá knihu Chuťovky.

Takže určitě přijďte! Potkáte se s těmi, kteří pro vás připravují vysílání Českého rozhlasu Sever i s těmi, které z rádia neslyšíte, ale bez kterých by to taky všechno nešlapalo. A můžete se i pobavit.

Najdete nás v Ústí nad Labem, v ulici Na Schodech 10 nad Národním domem. Na všechny se těšíme v sobotu od třinácti hodin.

autoři: Eva Bucharová , hau
Spustit audio