Přidáváte kmín do vody, když vaříte brambory? Prospíváte tím svému zdraví

7. listopad 2018
brambory.jpg

Dnešek si „okmínujeme“. Podpoříme tak trávení, pročistíme krev a možná i trochu zhubneme.

Silice obsažené v kmínu pomáhají při nadýmání. Jestli zcela automaticky přidáváte kmín do vody při vaření brambor, děláte dobře. Nejde jenom o chuť, ale kmín především neutralizuje škodlivý solanin obsažený hlavně v zelených a klíčících bramborách.

Kmín je močopudný, podporuje tvorbu mateřského mléka a je vhodný i pro kojence a malé děti při zažívacích potížích, a usnadňuje i vykašlávání. Uvolňuje trávicí šťávy, takže ideálním řešením v případě, že se vám udělá špatně od žaludku, je kmínový čaj.

Jak na to? Lžíci kmínu zalijte vroucí vodou a nechte louhovat alespoň deset minut. Pak sceďte a popíjejte.

Spustit audio

Související