Tipy na bylinky, které dokáží v létě zchladit

Nabízené domácí limonády i hotová koření s příměsí sušených bylinek můžete s lehkostí odmítnout. Všechno si totiž můžete vyrobit doma za pár korun. Bylinkářka Venuše Studničková prozradila, které bylinky nás v horkém létě ochladí.

Je mnoho bylinek, které se dají použít při letním grilování. Bylinkářka Venuše Studničková nám prozradila, které bylinky by nás v těchto horkých dnech mohly alespoň trochu ochladit.

„Mnoho bylinek, které by to svedly, u nás nenajdeme. Mezi nejznámější patří hlavně máta a meduňka,“ konstatuje bylinkářka. Tyto bylinky můžete přidat jak do marinád, na maso přímo, nebo do letních osvěžujících limonád.

Recept na jednu takovou limonádu nám bylinkářka prozradila:

Zhruba do 1 l studené vody přidáme kostky ledu, vhodíme snítky meduňky, přidáme nakrájený citron a limonádu zakapeme zhruba 30 kapkami propolisu a promícháme.

Je to nejen osvěžující, ale především velmi zdravý nápoj.

Pokud chcete intenzivnější chuť bylinek, je nejlepší mít při ruce čerstvé. Ty si můžeme koupit. Jednodušší ale bude, když si je natrháte přímo ze svého truhlíku. Ten můžete mít jak na okně, tak i na balkoně.

Poslechněte si celý rozhovor s bylinkářkou Venuší Studničkovou z přiloženého audiozáznamu. Přejeme vám pohodový poslech!

autoři: Stanislava Brádlová , Kateřina Klabzubová
Spustit audio

Související