Prasečí polévka
Polévka je grunt...
Suroviny a pracovní postup: Čtvrt kila libového vepře nakrájet na menší kousky a společně s 1 větší cibulí, 2 bobkovými listy, 3 celými hřebíčky a kávovou lžičkou soli vařit v asi dvou litrech vody. Na oleji osmažit 1 větší cibuli, 2-3 mrkve, kedlubnu a další vhodnou zeleninu (kukuřici, brokolici, fazolky, cuketu...) a nakonec do této směsi prolisovat 6 stroužků česneku. Přidat do hrnce s masem a ještě přidat 4-6 brambor a dovařit. Zeleninu krájíme na větší kousky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE JIROUTOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.