Povidlová roláda
Suroviny: 400 g ve slupce uvařených brambor, 100 g hrubé mouky, 75 g krupice a 25 g hl. mouky, 4 vejce, sůl, 120 g povidel, 80 g strouhaného perníku. Na závěr – máslo, cukr moučka, strouhanka.
Postup: Studené uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouky, krupici, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto. Na moukou poprášené utěrce vyválíme na výšku 1 cm, potřeme povidly, posypeme perníkem a stočíme. Zabalíme do utěrky, konce na volno svážeme nití a asi 20 minut vaříme v osolené vodě. Po uvaření opatrně rozbalíme, nití nakrájíme plátky, rozložíme na vyhřáté talíře a posypeme na másle osmaženou strouhankou, cukrem moučkou a můžeme ještě pokapat rozpuštěným máslem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.