Povidlová roláda

Suroviny: 400 g ve slupce uvařených brambor, 100 g hrubé mouky, 75 g krupice a 25 g hl. mouky, 4 vejce, sůl, 120 g povidel, 80 g strouhaného perníku. Na závěr – máslo, cukr moučka, strouhanka.

Postup: Studené uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouky, krupici, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto. Na moukou poprášené utěrce vyválíme na výšku 1 cm, potřeme povidly, posypeme perníkem a stočíme. Zabalíme do utěrky, konce na volno svážeme nití a asi 20 minut vaříme v osolené vodě. Po uvaření opatrně rozbalíme, nití nakrájíme plátky, rozložíme na vyhřáté talíře a posypeme na másle osmaženou strouhankou, cukrem moučkou a můžeme ještě pokapat rozpuštěným máslem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.