Pomazánka z husích jater

Blíží se svátek Martina, dost možná, že plánujete pečenou husu a pokud ji koupíte i s droby, můžete si připravit výjimečnou, přímo delikatesní pomazánku.

Suroviny:
husí játra – asi 200 g
50 g husího sádla
sůl
případně 1 cibule

Postup:

1. Husí sádlo nakrájíme a zvolna vyškvaříme na škvarečky.

2. Škvarečky vybereme a na sádle upečeme rozkrájená husí játra.

3. Upečená játra společně se škvarečky umeleme, přidáme zbylé sádlo, osolíme, upěchujeme do porcelánového hrnku, zakryjeme a v chladu necháme ztuhnout.

4. Varianta – když vyškvaříme škvarečky a vybereme je ze sádla, můžeme na tom sádle orestovat nakrájenou cibuli a teprve na ni dát dusit játra.