Polévka z vaječné jíšky

Suroviny: 1 cibule, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 1-2 vajíčka, směs kořenové zeleniny, případně i hrášek nebo podle chuti jiná zelenina, půl kostky masoxu, sůl, pepř, mletý kmín, zelená petrželka.

Postup: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Do ní vmícháme vajíčka, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou zeleninu, masox, podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.

Dobrou chuť vám přeje Marie Vořechovská a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.