Polévka Ucha

Tahle polévka vystupuje v mnoha dílech ruských klasiků...

Suroviny:1,5 kg různého rybího masa - odřezky, půl kg rybích plátků, 3 cibule, 2 bílky, 1 bobkový list, několik kuliček pepře, mletý pepř, sůl, petrželka a kopr.Postup:Do litru vody dáme rybí odřezky, osolíme, přidáme 2 oloupané a 1 neoloupanou cibuli (dodá barvu), bobkový list, kuličky pepře a 2-3 snítky petrželky. Vaříme půl hodiny, slijeme přes síto a z masa vymačkáme všechnu tekutinu. Čistý vývar vrátíme do hrnce, bílky našleháme a vlijeme do vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu, podle chuti dopepříme, přes jemné síto nebo plátno přecedíme (bílky seberou z vývaru kalnost). Do čistého vývaru pak dáme rybí filátka a pomalu je 3 minuty povaříme. Na talíři pak zdobíme koprem a petrželkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!