Polévka s kapustičkami
Přidat můžete zeleninu podle vlastní chuti.
Ingredience
- miska kapustiček
- 2 mrkve
- kousek celeru
- šálek mraženého nebo čerstvého hrášku
- hrst těstovinové zavářky – například tarhoňa
- sůl nebo 2 bujonové kostky
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme, růžičky kapusty překrojíme.
- V hrnci zalijeme litrem vody, osolíme nebo přidáme bujónové kostky a vaříme.
- Když je zelenina skoro měkká, přidáme zavářku a dovaříme.
- V závěru přidáme mražený hrášek a necháme prohřát.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.