Polévka s kapustičkami
Přidat můžete zeleninu podle vlastní chuti.
Ingredience
- miska kapustiček
- 2 mrkve
- kousek celeru
- šálek mraženého nebo čerstvého hrášku
- hrst těstovinové zavářky – například tarhoňa
- sůl nebo 2 bujonové kostky
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme, růžičky kapusty překrojíme.
- V hrnci zalijeme litrem vody, osolíme nebo přidáme bujónové kostky a vaříme.
- Když je zelenina skoro měkká, přidáme zavářku a dovaříme.
- V závěru přidáme mražený hrášek a necháme prohřát.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.