Dýňová polévka s řepou
Řepa ještě zvýrazní barvu polévky.
Ingredience
- půl dýně hokaido
- 1 mrkev
- 1 malá červená řepa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2-3 lžíce oleje
- kousek anglické slaniny
- sůl
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme plátky česneku, nakrájenou mrkev a hrubě nastrouhanou řepu a osmahneme.
- Pak přidáme na kousky nakrájenou dýni – nemusíme loupat, znovu prosmahneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, až zelenina změkne.
- Polévku rozmixujeme nebo najemno zeleninu rozmačkáme.
- Na talíři doplníme na kostičky nakrájenou a rozpečenou anglickou slaninou.
Související
-
Uzená polévka
Při vaření uzeného masa bývá zvykem po prvním varu vodu slít a zalít maso novou vodou a dovařit. Uzený vývar je dobrým základem pro polévky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.