Krkonošská polévka
Jde to i bez kvásku.
Ingredience
- 250 g brambor
- miska sušených hub
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml tučné smetany
- 2 vejce
- sůl, kopr
- 1 lžíce tuku
Postup:
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě.
- Zvlášť uvaříme přes noc namočené houby ve tři čtvrtě litru vody.
- Když jsou houby uvařené, zahustíme polévku asi dvěma lžícemi hladké mouky rozmíchané v troše studené vody.
- Přidáme smetanu a povaříme.
- Na tuku připravíme míchaná vejce.
- Polévku rozdělíme na talíře, doplníme rozkrájenými vařenými bramborami, míchaným vejcem a koprem.
Související
-
Uzená polévka
Při vaření uzeného masa bývá zvykem po prvním varu vodu slít a zalít maso novou vodou a dovařit. Uzený vývar je dobrým základem pro polévky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka