Houbová polévka
Ke cti už přijdou letos nasušené houby.
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- půl celeru
- 1 menší cibule
- 2 lžíce másla
- hrst sušených hub
- hrst krupek
- sůl, pepř, česnek
- zelená nať – pažitka, cibulka…
Postup:
- Přes noc nebo od rána namočíme sušené houby do studené vody.
- Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a na tomto základu osmahneme připravenou zeleninu. Přidáme houby.
- Zalijeme asi ¾ litrem vody, osolíme, přidáme trochu pepře a povaříme.
- Nakonec přidáme krupky a dovaříme.
- Na talíři ozdobíme zelenou natí a přidáme utřený česnek podle chuti.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.