Polévka je grunt
Jak má vypadat správná gulášová nebo dršťková polévka? Proč se často do polévek přidává smetana? A proč je slepičí vývar jiný než kuřecí? Nejen o tom se bavíme s šéfkuchařem restaurace na Větruši Zdeňkem Kubíčkem.
Dozvíte se recepty na klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutóny a další vylepšení. Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého záznamu.
Související
-
Polévka z červené řepy
Je to jedna ze superpotravin, chrání cévy i játra, podporuje činnost střev i tvorbu červených krvinek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.