Polévka je grunt
12. leden 2023
Jak má vypadat správná gulášová nebo dršťková polévka? Proč se často do polévek přidává smetana? A proč je slepičí vývar jiný než kuřecí? Nejen o tom se bavíme s šéfkuchařem restaurace na Větruši Zdeňkem Kubíčkem.
Dozvíte se recepty na klasické i moderní verze polévek, krémové i čiré, a k nim nespočet tipů na zavářky, knedlíčky, krutóny a další vylepšení. Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého záznamu.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.