Plov (pilaf)
Kolik kuchařek, tolik „plovů“ Suroviny a postup: Na sklence oleje osmahneme 2-3 velké na kolečka nakrájené cibule, pak vložíme asi 600 g skopového masa nakrájeného na kostky velikosti sousta a ze všech stran opečeme. Poté přidáme asi půl kg mrkve nakrájené na menší hranolky a dusíme. Po půlhodině přidáme hrst omytých rozinek (jsou i varianty se sušenými meruňkami nebo švestkami), dusíme dál a když maso začne měknout, pokryjeme je vrstvou předem proprané rýže (asi 1 kg), zalijeme vodou do výše asi 1 a půl cm nad povrch, okořeníme kurkumou a dodusíme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.