Plněné papriky jinak
Obejdete se při nich bez masa, přesto si ale pochutnáte!
Suroviny:
8-9 paprik
1 vanička měkkého tvarohu
150 g eidamu
sůl
mletá paprika
olej
Postup:
- Omyté papriky zbavíme jadérek a opečeme je krátce na oleji.
- Tvaroh smícháme s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme a okořeníme paprikou – kdo rád ostřejší, může kombinovat papriku sladkou a pálivou.
- Opečené papriky naplníme tvarohovou směsí, naskládáme do zapékací mísy, vytřené olejem, mírně podlijeme a asi 20 minut zapékáme v předehřáté troubě.
- Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla a papriky se nepřipálily. Jinou chuť vytvoříme, když použijeme do tvarohu strouhaný balkánský sýr nebo nivu – ale tady pozor na přisolování, oba tyto sýry už jsou dost slané samy o sobě. Podáváme s kouskem pečiva.
Související
-
Plněná paprika na rajčatech
Když už je budete připravovat, udělejte větší množství, dají se dobře zamrazit a pokrm je pak kdykoliv po ruce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka