Plněné papriky jinak
Obejdete se při nich bez masa, přesto si ale pochutnáte!
Suroviny:
8-9 paprik
1 vanička měkkého tvarohu
150 g eidamu
sůl
mletá paprika
olej
Postup:
- Omyté papriky zbavíme jadérek a opečeme je krátce na oleji.
- Tvaroh smícháme s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme a okořeníme paprikou – kdo rád ostřejší, může kombinovat papriku sladkou a pálivou.
- Opečené papriky naplníme tvarohovou směsí, naskládáme do zapékací mísy, vytřené olejem, mírně podlijeme a asi 20 minut zapékáme v předehřáté troubě.
- Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla a papriky se nepřipálily. Jinou chuť vytvoříme, když použijeme do tvarohu strouhaný balkánský sýr nebo nivu – ale tady pozor na přisolování, oba tyto sýry už jsou dost slané samy o sobě. Podáváme s kouskem pečiva.
Související
-
Plněná paprika na rajčatech
Když už je budete připravovat, udělejte větší množství, dají se dobře zamrazit a pokrm je pak kdykoliv po ruce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.