Plněné papriky jinak

Obejdete se při nich bez masa, přesto si ale pochutnáte!

Suroviny:

8-9 paprik

1 vanička měkkého tvarohu

150 g eidamu

sůl

mletá paprika

olej

Postup:

  1. Omyté papriky zbavíme jadérek a opečeme je krátce na oleji.
  2. Tvaroh smícháme s nastrouhaným sýrem, podle chuti osolíme a okořeníme paprikou – kdo rád ostřejší, může kombinovat papriku sladkou a pálivou.
  3. Opečené papriky naplníme tvarohovou směsí, naskládáme do zapékací mísy, vytřené olejem, mírně podlijeme a asi 20 minut zapékáme v předehřáté troubě.
  4. Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypekla a papriky se nepřipálily. Jinou chuť vytvoříme, když použijeme do tvarohu strouhaný balkánský sýr nebo nivu – ale tady pozor na přisolování, oba tyto sýry už jsou dost slané samy o sobě. Podáváme s kouskem pečiva.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.