Plněná paprika na rajčatech

Plněná paprika na rajčatech
Když už je budete připravovat, udělejte větší množství, dají se dobře zamrazit a pokrm je pak kdykoliv po ruce.

Suroviny:
5-6 rajčat (nebo krabička rajčatového pyré)
8 bílých paprik, výborné jsou slovenské pálivé
400 g mletého masa (vepřové s hovězím nebo jen vepřové)
2 menší cibule
3 lžíce oleje
150 g už uvařené rýže (je možné dát i strouhanku)
1-2 vejce
sůl
pepř
případně kostka slepičího bujonu

Postup:

1. Připravíme náplň smícháním mletého masa s uvařenou rýží, vejci, solí a pepřem.

2. Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli.

3. Papriky opláchneme, odřízneme čepičku se stopkou, vyndáme semínka, naplníme masovou směsí a dáme krátce opéci na olej s cibulí.

4. Zalijeme vodou, přidáme nakrájená rajčata, přiklopíme a necháme dusit. Chuť můžeme zvýraznit kostkou bujonu.

5. Podáváme s dušenou rýží.