Plněná paprika na rajčatech
Když už je budete připravovat, udělejte větší množství, dají se dobře zamrazit a pokrm je pak kdykoliv po ruce.
Suroviny:
5-6 rajčat (nebo krabička rajčatového pyré)
8 bílých paprik, výborné jsou slovenské pálivé
400 g mletého masa (vepřové s hovězím nebo jen vepřové)
2 menší cibule
3 lžíce oleje
150 g už uvařené rýže (je možné dát i strouhanku)
1-2 vejce
sůl
pepř
případně kostka slepičího bujonu
Postup:
1. Připravíme náplň smícháním mletého masa s uvařenou rýží, vejci, solí a pepřem.
2. Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli.
3. Papriky opláchneme, odřízneme čepičku se stopkou, vyndáme semínka, naplníme masovou směsí a dáme krátce opéci na olej s cibulí.
4. Zalijeme vodou, přidáme nakrájená rajčata, přiklopíme a necháme dusit. Chuť můžeme zvýraznit kostkou bujonu.
5. Podáváme s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.