Pivovarské kvasnice – dokonalý podpůrný prostředek pro krásné vlasy
Pivovarské kvasnice původně vznikaly jako vedlejší produkt při výrobě piva. Dnes se pěstují ve speciálních roztocích, aby jejich chuť byla příjemnější.
Vyzkoušet je můžete ve formě prášku, vloček nebo tablet. Mají vysokou nutriční hodnotu. Z 50 % jsou tvořeny bílkovinami. Nejen z těchto důvodů jsou vhodné pro sportovce, vegany a vegetariány.
Jde o jeden z nejlepších přírodních zdrojů k doplnění vitamínů B, a to včetně B12. Z minerálních látek pak například hořčík, vápník, železo nebo draslík a selen.
Zároveň jsou kvasnice vyváženým zdrojem esenciálních aminokyselin. Ty jsou pro fungování lidského organismu nepostradatelné. Tělo si je ale neumí vyrobit samo.
Všechny vyjmenované složky jsou pro tělo velice důležité a pravidelným užíváním pivovarských kvasnic je můžete tělu velice snadno dodat.
Díky značnému množství vitamínů B pomáhají pivovarské kvasnice udržovat střevní mikroflóru. Zachovávají chuť k jídlu, slouží jako prevence proti zácpě a jsou důležité pro vstřebávání a vylučování v procesu trávení.
Vitamíny ze skupiny B jsou dále důležité pro psychickou pohodu, působí preventivně proti depresím, nespavosti nebo chronické únavě. Blahodárně působí i na stav kůže, vlasů a nehtů. Dermatologové je doporučují i na akné.
Tablety je dobré užívat asi tři týdny, 3x denně 5 tablet. Zapíjet byste je měli dostatečným množstvím vody nebo slabého čaje.
Související
-
Kvasnice nepatří jen do těsta. Našemu zdraví poslouží i jinak
Buchty, chleba, knedlíky nebo domácí housky se neobejdou bez kostky pekařského droždí. Kvasnice jsou také výborné pro naše zdraví.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.