Pivovarské kvasnice – dokonalý podpůrný prostředek pro krásné vlasy

14. srpen 2023

Pivovarské kvasnice původně vznikaly jako vedlejší produkt při výrobě piva. Dnes se pěstují ve speciálních roztocích, aby jejich chuť byla příjemnější.

Vyzkoušet je můžete ve formě prášku, vloček nebo tablet. Mají vysokou nutriční hodnotu. Z 50 % jsou tvořeny bílkovinami. Nejen z těchto důvodů jsou vhodné pro sportovce, vegany a vegetariány.

Jde o jeden z nejlepších přírodních zdrojů k doplnění vitamínů B, a to včetně B12. Z minerálních látek pak například hořčík, vápník, železo nebo draslík a selen.

Kvasničný kmen dodává pivu jeho charakteristickou chuť

Zároveň jsou kvasnice vyváženým zdrojem esenciálních aminokyselin. Ty jsou pro fungování lidského organismu nepostradatelné. Tělo si je ale neumí vyrobit samo.

Všechny vyjmenované složky jsou pro tělo velice důležité a pravidelným užíváním pivovarských kvasnic je můžete tělu velice snadno dodat.

Díky značnému množství vitamínů B pomáhají pivovarské kvasnice udržovat střevní mikroflóru. Zachovávají chuť k jídlu, slouží jako prevence proti zácpě a jsou důležité pro vstřebávání a vylučování v procesu trávení.

Vitamíny ze skupiny B jsou dále důležité pro psychickou pohodu, působí preventivně proti depresím, nespavosti nebo chronické únavě. Blahodárně působí i na stav kůže, vlasů a nehtů. Dermatologové je doporučují i na akné.

 Tablety je dobré užívat asi tři týdny, 3x denně 5 tablet. Zapíjet byste je měli dostatečným množstvím vody nebo slabého čaje.

Spustit audio

Související