Piškotová roláda s kakaovým krémem

Nebojte se, že se roláda nezaroluje!

Ingredience
  • 4 vejce
  • 80 g cukru moučky
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1 pařížská šlehačka
  • lžička oleje nebo kousek másla na potření pečicího papíru
  • trochu cukru moučky na poprášení po upečení

Postup:

  1. Pečicí papír na plechu lehce potřeme olejem nebo kouskem másla, těsto se pak po upečení lépe odlupuje.
  2. Vejce s cukrem ušleháme elektrickými metličkami do husté pěny.
  3. Přišleháme mouku.
  4. Těsto nalijeme na připravený pečicí papír na plechu, stěrkou lehce rozetřeme do stejně vysoké vrstvy a dáme do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 8-9 minut, okraje by neměly ztvrdnout.
  5. Po vytažení z trouby celou plochu jemně poprášíme cukrem moučkou, s papírem stočíme do rolády, položíme švem dolů a necháme vychladnout.
  6. Po vychladnutí roládu rozmotáme, potřeme ušlehanou pařížskou šlehačkou až do krajů a znovu stočíme. Opět položíme švem dolů a dáme ještě na chvíli do chladu proležet. Krájíme ostrým nožem.

Související