Luxusní roláda
Luxus je daný nejen cenou masa, ale i chutí.
Suroviny:
700 g hovězí svíčkové
200 g žampionů
5 lžic oleje
4 lžíce másla
1 cibule
1-2 šálky mraženého hrášku
pepř
kečup
sůl
vývar na podlití
zelená petrželka
Postup:
- Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme na části másla. Mírně osolíme.
- Z masa upravíme plát silný asi 1,5 cm a osolíme ho, opepříme, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme zelenou petrželkou a podušenými žampiony. Pokud se nevejdou všechny, využijeme je při podávání jako přílohu.
- Zavineme do rolády, ovážeme potravinářským provázkem a na dobře rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Pak podlijeme vývarem a v horké troubě zakryté pečeme.
- Před koncem pečení pokapeme kečupem a dopečeme už odkryté. Podáváme s vařenými bramborami a hráškem, který jen krátce prohřejeme v horké vodě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka