Pikantní žebírka

Maso od kosti je prý nejlepší… Recept ale můžete použít i na plátky bůčku.

Ingredience
  • 1 kg žebírek nebo bůčku
  • 1 cibule
  • sklenka světlého piva pod maso (na zapití zvlášť J)
  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • trochu mletého chilli

Postup:

  1. Připravíme marinádu z oleje, soli, pepře, utřeného česneku, sójové omáčky a chilli.
  2. Maso potřeme marinádou a dáme do chladu odležet třeba na půl dne.
  3. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, zalijeme ji pivem, na to položíme připravené maso, přiklopíme a ve střední troubě pečeme.
  4. Během pečení několikrát přelijeme výpekem, když je maso měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo barvu.

Související

  • Srbské žebírko s fazolemi

    Přidáte-li kamkoli mletou papriku, je to po maďarsku, přidáte-li ananas, je to havajské a přidáte-li papriku a rajčata, je to po srbském způsobu.

  • Čínská smažená vepřová žebírka

    Suroviny: 8-10 vepřových žebírek (podélně oddělit a nasekat téměř na čtverečky (5x10 cm asi až 8 x 15), 1 lžička čínského koření pěti vůní nebo 1 lžíce práškového k...

  • Jehněčí žebírka s fazolemi

    Suroviny: Pro 4 osoby: 80 dkg žebírek jehněčích, 20 dkg růžičkové kapusty, 20 dkg fazolových lusků, 7 dkg anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česn...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.