Pikantní žebírka
Maso od kosti je prý nejlepší… Recept ale můžete použít i na plátky bůčku.
- 1 kg žebírek nebo bůčku
- 1 cibule
- sklenka světlého piva pod maso (na zapití zvlášť J)
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl
- pepř
- trochu mletého chilli
Postup:
- Připravíme marinádu z oleje, soli, pepře, utřeného česneku, sójové omáčky a chilli.
- Maso potřeme marinádou a dáme do chladu odležet třeba na půl dne.
- Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, zalijeme ji pivem, na to položíme připravené maso, přiklopíme a ve střední troubě pečeme.
- Během pečení několikrát přelijeme výpekem, když je maso měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo barvu.
Související
-
Srbské žebírko s fazolemi
Přidáte-li kamkoli mletou papriku, je to po maďarsku, přidáte-li ananas, je to havajské a přidáte-li papriku a rajčata, je to po srbském způsobu.
-
Čínská smažená vepřová žebírka
Suroviny: 8-10 vepřových žebírek (podélně oddělit a nasekat téměř na čtverečky (5x10 cm asi až 8 x 15), 1 lžička čínského koření pěti vůní nebo 1 lžíce práškového k...
-
Jehněčí žebírka s fazolemi
Suroviny: Pro 4 osoby: 80 dkg žebírek jehněčích, 20 dkg růžičkové kapusty, 20 dkg fazolových lusků, 7 dkg anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česn...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.