Pastitsada
Suroviny: 1kg zadního hovězího, 500g širokých nudlí, 3dc rajské šťávy, 4 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce másla, půl šálku olivového oleje, sklenice vývaru, sklenice červeného vína, 120g tvrdého nastrouhaného sýra, sůl a pepř.
Postup: Maso nakrájíme na šest dílů, osolíme, opepříme, každý prošpikujeme stroužkem česneku. Na jemno nakrájenou cibuli a maso vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem a vše orestujeme. Poté podlijeme vínem a za chvilku rajskou šťávou. Za průběžného podlévání vývarem dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme. Nudle si uvaříme, scedíme, vmícháme do nich máslo, šťávu z masa a tvrdý nastrouhaný sýr.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka