Pastitsada

Suroviny: 1kg zadního hovězího, 500g širokých nudlí, 3dc rajské šťávy, 4 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce másla, půl šálku olivového oleje, sklenice vývaru, sklenice červeného vína, 120g tvrdého nastrouhaného sýra, sůl a pepř.

Postup: Maso nakrájíme na šest dílů, osolíme, opepříme, každý prošpikujeme stroužkem česneku. Na jemno nakrájenou cibuli a maso vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem a vše orestujeme. Poté podlijeme vínem a za chvilku rajskou šťávou. Za průběžného podlévání vývarem dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme. Nudle si uvaříme, scedíme, vmícháme do nich máslo, šťávu z masa a tvrdý nastrouhaný sýr.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.