O víkendu se v Ústeckém kraji slaví narozeniny Maxipsa Fíka i zahájení lázeňské sezóny v Teplicích

26. květen 2022

Vydáte se do Kadaně oslavit narozeniny Maxipsa Fíka? Vypravíte se raději na zahájení 868. teplické lázeňské sezóny? Nebo dáte přednost jiné kultuře? Výběr na poslední květnový víkend je skutečně pestrý…

Sobota 28. května

Ke Kadani neodmyslitelně patří jedna pohádková postava – Maxipes Fík! Byl a bude kadaňským patronem, a proto s ním kadaňští i návštěvníci z okolí každoročně s radostí slaví jeho narozeniny. Tahle velká oslava je zároveň také oslavou Mezinárodního dne dětí. Takže vezměte své ratolesti a přijďte si s nimi na Nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani užít den plný soutěží, hudebních a divadelních vystoupení i další zábavy. Pokud se tam nedostanete, ČR Sever vám od 14 hodin nabídne hodinový přenos.

Letní kino v Ústí nad Labem

Letní kino v Žatci zve na sobotní open air jedné z nejslavnějších operet – Čardášové princezny Emmericha Kálmána. Hraje od 21. hodin orchestr ústeckého Severočeského divadla – užijete si nejen vynikajících pěveckých výkonů, ale také úžasných tanečních čísel.

Živo bude v sobotu i v Letním kině v Ústí nad Labem, kde v 10:00 vypukne Family festival. Čeká vás pestrá nabídka street foodu, kurzy vaření, malování na obličej, atrakce pro děti, fotokoutek, hudební kapely, cestovatelé David Surý a Mart Eslem a taky ohnivá show.

Divácké hody přímo obžerné pro vás má zahajování Lázeňské sezóny v Teplicích. 28. května v  11 hodin vyrazí kostýmovaný průvod ze Zámeckého náměstí ke svěcení pramenů. V provozu budou čtyři scény – vystoupí skupiny Laura a její tygři, Monkey Business, Vilém Čok, Dan Bárta a další, chybět nebude dobové tržiště, řemesla ani občerstvení.

Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Jestli milujete dnes už kultovní film Světáci, dopřejte si jeho divadelní formu v podání souboru Skaláček Tisá. Začátek komedie Vratislava Blažka a Zdeňka Podskalského v Domě kultury v Tisé je v 19:30.

Košt hraběte Chotka pořádá v sobotu od 10 do 17 hodin zámek Velké Březno. Jde o 24. ročník tradiční výstavy vín. Vína samozřejmě můžete nejen ochutnat na místě, ale také si nějaké koupit domů. K degustaci bude dopoledne hrát Albis Jazz Band, odpoledne ho vystřídá cimbálová muzika Dušana Kotlára. 

Neděle 29. května

Zahajování lázeňské sezóny v Teplicích pokračuje i v neděli ve velkém stylu. Letní kino na zámku zve na pohádky, hraje Docela velké divadlo Litvínov, Divadlo na klice a Divadlo pytli. Scéna za Domem kultury pak bude patřit Vojtovi Nedvědovi a skupině Tie Break, hrát budou také Voxel nebo Queen Revival by Princess. Scéna Na Ptačích schodech nabízí skupinu Maniac, Doctor P.P. a další  a od 20 hodin vystoupí skupina Stromboli. Funguje i dobové tržiště se stánkovým prodejem a řemesly, na programu jsou projížďky na koních, výstava kaktusů a sukulentů, v Galerii Zahradní dům je výstava maleb Vladimíra Franze a mnoho dalšího.

V teplicích začala 864. lázeňská sezona

Areál zámku Valdštejnů v Litvínově bude neděli od 10 do 17 hodin patřit Námořnickému dnu dětí. Čekají na ně dílničky, legrační kouzelnická show a pohádky – od 11 hodin Zlatovláska, od 15 hodin O rybáři a zlaté rybce v podání Divadla rozmanitostí Most. V zámeckém parku Klub vojenské historie Litvínov předvede zbraně a námořnické uniformy, zkusíte si uvázat speciální uzly, chybět nebudou soutěže, skákací pirátská loď a Námořnická aréna Divadla V Pytli. Vstupné je 40 korun –děti v tematické masce ale dostanou odměnu. Uvidíme, kolik námořníků, pirátů nebo mořských panen dorazí.

Divadelní den, výtvarná dílna, lokální dobroty, charitativní sbírka – to všechno čeká návštěvníky v neděli od 13 hodin ve Vrchlického sadech v Ústí nad Labem na Klíši.

Bohatý kulturní program mají v neděli i na Smetanově nábřeží v Děčíně poběží od 14 do 18 hodin. Akce má název Den nejen pro seniory, takže občanský průkaz vám nikdo kontrolovat nebude.

Spustit audio