Dagmar Cestrová

editorka

Kontroluji materiály od redaktorů, aby byly nejen správné, ale i srozumitelné.

V současné době pracuji v Českém rozhlase Sever jako editor. Mou prací je především přebírat od zpravodajského centra materialy do našeho vysílání a kontrolovat, aby byly nejen správné, obsahově úplné, ale take pro posluchače co nejlépe srozumitelné. Podílím se i na organizování práce v redakci.

Do rozhlasu jsem přišla po spoustě let práce v tištěných médiích na konci roku 2009. Byla to výzva, jak se zase něco nového naučit. V tištěných médiích jsem si vyzkoušela snad všechno, co jde - od deníku po časopis, od korektur až po řízení kolektivu - a říkala jsem si, že už mě nemůže nic překvapit. To překvapení přišlo. Možnost zkusit si novinařinu zase trochu jinak. Je to jako vstoupit do vícerozměrného obrazu. Už mi nemusela stačit jen slova, ale skutečnost mohu přesvědčivě vykreslovat i pomocí zvuku. V současné době jako editor mám navíc možnost využít svých zkušeností z mnohaleté práce editora i vedoucího týmu v severočeské redakci MF DNES.

Jeden mudrc řekl, že komu stačí, co už má a nesnaží se o nic nového, jako by zůstal stát. A zastavit se je jako umřít. Myslím, že to platí i v profesním životě.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové