Cibulovo-jablečné chutney

Bude chutnat ke grilovanému masu i hermelínu nebo na hamburgeru.

Ingredience
  • 500 g cibule (bílé nebo červené)
  • 1 jablko
  • hrst rozinek
  • kousek chilli papričky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce krémového balzamica
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme – občas zamícháme a podle potřeby přikápneme vodu. Dusíme asi 15-20 minut, až je cibule sklovitá.
  2. Přidáme balzamico, cukr, opláchnuté rozinky, nadrobno nakrájené oloupané jablko a drobně nasekaný kousek chilli papričky.
  3. Mícháme, a když se cukr rozpustí, osolíme.
  4. Vaříme, aby chutney zhoustlo.
  5. Plníme do menších skleniček, necháme zchladnout a uchováváme v lednici.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.