Cibulovo-jablečné chutney
Bude chutnat ke grilovanému masu i hermelínu nebo na hamburgeru.
Ingredience
- 500 g cibule (bílé nebo červené)
- 1 jablko
- hrst rozinek
- kousek chilli papričky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce krémového balzamica
- 1 lžička soli
Postup:
- Rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme – občas zamícháme a podle potřeby přikápneme vodu. Dusíme asi 15-20 minut, až je cibule sklovitá.
- Přidáme balzamico, cukr, opláchnuté rozinky, nadrobno nakrájené oloupané jablko a drobně nasekaný kousek chilli papričky.
- Mícháme, a když se cukr rozpustí, osolíme.
- Vaříme, aby chutney zhoustlo.
- Plníme do menších skleniček, necháme zchladnout a uchováváme v lednici.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.