Znojemská hovězí pečeně

Bez okurek to nejde!    

Ingredience
  • 600 g hovězího zadního masa
  • 60 g špeku
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje nebo sádla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 2-3 sterilované okurky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme, můžeme prošpikovat tenkými hranolky špeku, osolíme a opepříme. Pokud si netroufáte na špikování, použijte nakrájený špek do základu.
  2. Na rozehřátém tuku (pokud jsme maso nešpikovali, rozpečeme i nakrájený špek) osmahneme nakrájené cibule, pak cibule odhrneme a na tuku ze všech stran opečeme připravené maso.
  3. Podlijeme horkou vodou a buď pečeme v troubě, nebo dusíme na plotně. Kontrolujeme tekutinu, maso občas přelijeme výpekem.
  4. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme, na tuku osmahneme mouku a tu pak za stálého míchání doředíme vodou a provaříme.
  5. Vzniklou omáčku přecedíme nebo rozmixujeme, vložíme plátky masa a nakrájené okurky a ještě dobře prohřejeme. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.