Vepřový guláš
Sterilovaný zelený pepř dodá zajímavý „šmrnc“…
Ingredience
- 600 g vepřového plecka
- 3 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce kořenící směsi na guláš, případně i sůl
- 2 lžíce sterilovaného zeleného pepře
- 1 lžíce hladké mouky
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kostky.
- Drobně nakrájenou cibuli osmahneme zvolna do zlatova na rozehřátém sádle.
- Na cibulový základ dáme připravené maso, opečeme ze všech stran a pak přidáme koření – pokud směs obsahuje sůl, už jen mírně dosolíme. Přidáme i sterilovaný zelený pepř, promícháme, podlijeme a dusíme, až maso změkne.
- Pokud se zdá šťáva řídká, zahustíme ji troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit.
- Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.