Vepřový guláš

Sterilovaný zelený pepř dodá zajímavý „šmrnc“…    

Ingredience
  • 600 g vepřového plecka
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce kořenící směsi na guláš, případně i sůl
  • 2 lžíce sterilovaného zeleného pepře
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Maso nakrájíme na malé kostky.
  2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme zvolna do zlatova na rozehřátém sádle.
  3. Na cibulový základ dáme připravené maso, opečeme ze všech stran a pak přidáme koření – pokud směs obsahuje sůl, už jen mírně dosolíme. Přidáme i sterilovaný zelený pepř, promícháme, podlijeme a dusíme, až maso změkne.
  4. Pokud se zdá šťáva řídká, zahustíme ji troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit.
  5. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.