Kedlubnové zelí

Využijete všude, kde jste zvyklí na hlávkové zelí.       

Ingredience
  • 1 větší kedluben
  • sůl, kmín
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • cukr, ocet

Postup:

  1. Kedluben oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  2. V kastrolu ho mírně podlijeme, osolíme, okmínujeme a do lehce křupava udusíme.
  3. Na rozehřátém másle osmažíme do zlatova půl nakrájené cibule.
  4. Nakonec do kedlubnového zelí vmícháme osmaženou cibuli a druhou půlku nakrájené syrové cibule, chuť vyladíme špetkou cukru troškou octa.
  5. Podáváme třeba s bramborovou kaší a opečenou uzeninou, ale kedlubnové zelí chutná výtečně k jakémukoli pečenému masu – vepřovému, uzenému i ke králíkovi.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.