Kedlubnové zelí

Využijete všude, kde jste zvyklí na hlávkové zelí.       

Ingredience
  • 1 větší kedluben
  • sůl, kmín
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • cukr, ocet

Postup:

  1. Kedluben oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  2. V kastrolu ho mírně podlijeme, osolíme, okmínujeme a do lehce křupava udusíme.
  3. Na rozehřátém másle osmažíme do zlatova půl nakrájené cibule.
  4. Nakonec do kedlubnového zelí vmícháme osmaženou cibuli a druhou půlku nakrájené syrové cibule, chuť vyladíme špetkou cukru troškou octa.
  5. Podáváme třeba s bramborovou kaší a opečenou uzeninou, ale kedlubnové zelí chutná výtečně k jakémukoli pečenému masu – vepřovému, uzenému i ke králíkovi.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.