Škvarková pomazánka

Jestli se ještě držíte novoročního předsevzetí hubnout, tak si o ní nechte radši jen zdát…

Ingredience
  • 150 g škvarků
  • 1 vejce
  • 1 sterilovaná okurka
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 cibule
  • sůl

Postup:

  1. Škvarky umeleme nebo najemno rozsekáme.
  2. Natvrdo vařené a zchlazené vejce oloupeme, nadrobno rozsekáme a přidáme ke škvarkům.
  3. Přidáme hrubě nastrouhanou okurku, podle chuti osolíme a přidáme hořčici.
  4. Mažeme na krajíce chleba a ozdobíme nakrájenou cibulí.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.