Škvarková pomazánka
Jestli se ještě držíte novoročního předsevzetí hubnout, tak si o ní nechte radši jen zdát…
Ingredience
- 150 g škvarků
- 1 vejce
- 1 sterilovaná okurka
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 cibule
- sůl
Postup:
- Škvarky umeleme nebo najemno rozsekáme.
- Natvrdo vařené a zchlazené vejce oloupeme, nadrobno rozsekáme a přidáme ke škvarkům.
- Přidáme hrubě nastrouhanou okurku, podle chuti osolíme a přidáme hořčici.
- Mažeme na krajíce chleba a ozdobíme nakrájenou cibulí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.